Go Back Email Link

Tiramisu

Tiramisu on kermaisen täyteläinen ja samalla kevyen pehmeä jälkiruoka, joka hurmaa niin arkena kuin juhlissa. Tämä resepti on helppo valmistaa ja takaa täydellisen tasapainon kahvin, mascarponen ja kaakaon välillä.
Valmistelu 20 minutes
Jähmetä jääkaapissa 4 hours
Kokonaisaika 4 hours 20 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Italialainen
Annokset 6 annosta
Kalorit 315 kcal

Ainesosat
  

  • 4 kpl kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
  • 1 dl sokeria
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2,5 dl vahvaa espressoa tai muuta kahvia jäähtyneenä
  • 2 rkl kahvilikööriä esim. Kahlúa tai Amaretto, valinnainen
  • 200 g Savoiardi-keksejä ladyfingers
  • Kaakaojauhetta koristeluun

Ohjeet
 

Valmista mascarponevaahto

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
  • Sekoita joukkoon mascarponejuusto, kunnes seos on sileää.
  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja kääntele ne varovasti mascarponeseokseen.

Valmista kahviseos

  • Sekoita jäähtynyt espresso ja kahvilikööri keskenään matalassa astiassa.

Kokoa tiramisu

  • Kasta Savoiardi-keksit nopeasti kahviseokseen (älä liota liikaa, jotta ne eivät hajoa).
  • Asettele kerros keksejä vuoan pohjalle.
  • Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta.
  • Toista kerrokset ja viimeistele mascarponekerroksella.

Anna tekeytyä

  • Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli, jotta maut syventyvät.

Koristelu

  • Siivilöi päälle kaakaojauhetta juuri ennen tarjoilua.
Avainsanat helppo jälkiruoka, italialainen jälkiruoka, kahvijälkiruoka, mascarpone,, Tiramisu
QR Code linking back to recipe