Tiramisu
Tiramisu on kermaisen täyteläinen ja samalla kevyen pehmeä jälkiruoka, joka hurmaa niin arkena kuin juhlissa. Tämä resepti on helppo valmistaa ja takaa täydellisen tasapainon kahvin, mascarponen ja kaakaon välillä.
Valmistelu 20 minutes mins
Jähmetä jääkaapissa 4 hours hrs
Kokonaisaika 4 hours hrs 20 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Italialainen
Annokset 6 annosta
Kalorit 315 kcal
- 4 kpl kananmunaa keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina
- 1 dl sokeria
- 250 g mascarponejuustoa
- 2,5 dl vahvaa espressoa tai muuta kahvia jäähtyneenä
- 2 rkl kahvilikööriä esim. Kahlúa tai Amaretto, valinnainen
- 200 g Savoiardi-keksejä ladyfingers
- Kaakaojauhetta koristeluun
Valmista mascarponevaahto
Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi.
Sekoita joukkoon mascarponejuusto, kunnes seos on sileää.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä kulhossa ja kääntele ne varovasti mascarponeseokseen.
Kokoa tiramisu
Kasta Savoiardi-keksit nopeasti kahviseokseen (älä liota liikaa, jotta ne eivät hajoa).
Asettele kerros keksejä vuoan pohjalle.
Levitä päälle puolet mascarponevaahdosta.
Toista kerrokset ja viimeistele mascarponekerroksella.
Avainsanat helppo jälkiruoka, italialainen jälkiruoka, kahvijälkiruoka, mascarpone,, Tiramisu