Porkkanakakku
Mehukas ja mausteinen porkkanakakku täyteläisellä tuorejuustokuorrutuksella on täydellinen valinta arjen hemmotteluun tai juhlapöytään.
Valmistelu 20 minutes mins
Kypsennys 45 minutes mins
Kokonaisaika 1 hour hr 5 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 10 hengelle
Kalorit 350 kcal
Kakku:
- 3 kpl munaa
- 2,5 dl rypsiöljyä
- 3 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 3,5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 2 tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 0,5 tl suolaa
- 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa n. 3–4 porkkanaa
Kuorrutus:
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 100 g voita huoneenlämpöistä
- 3 dl tomusokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- Ripaus sitruunamehua
Valmista kakku:
Esilämmitä uuni 175 °C:een.
Voitele ja jauhota 24 cm kakkuvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
Vatkaa munat, öljy ja sokerit yhteen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, kardemumma ja suola).
Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti käännellen.
Lisää porkkanaraaste ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos kakun keskeltä.
Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen lisäämistä.
Valmista kuorrutus:
Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi massaksi.
Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja ripaus sitruunamehua.
Vatkaa, kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa.
Avainsanat helppo, helppo jälkiruoka, mehukas kakku, porkkanakakku, porkkanaleivonnainen