Go Back Email Link

Porkkanakakku

Mehukas ja mausteinen porkkanakakku täyteläisellä tuorejuustokuorrutuksella on täydellinen valinta arjen hemmotteluun tai juhlapöytään.
Valmistelu 20 minutes
Kypsennys 45 minutes
Kokonaisaika 1 hour 5 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 10 hengelle
Kalorit 350 kcal

Ainesosat
  

Kakku:

  • 3 kpl munaa
  • 2,5 dl rypsiöljyä
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 0,5 tl suolaa
  • 4 dl hienoksi raastettua porkkanaa n. 3–4 porkkanaa

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 100 g voita huoneenlämpöistä
  • 3 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Ripaus sitruunamehua

Ohjeet
 

Valmista kakku:

  • Esilämmitä uuni 175 °C:een.
  • Voitele ja jauhota 24 cm kakkuvuoka tai vuoraa se leivinpaperilla.
  • Vatkaa munat, öljy ja sokerit yhteen, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa.
  • Sekoita keskenään kuivat aineet (jauhot, leivinjauhe, sooda, kaneli, kardemumma ja suola).
  • Lisää kuivat aineet taikinaan varovasti käännellen.
  • Lisää porkkanaraaste ja sekoita, kunnes taikina on tasaista.
  • Kaada taikina valmisteltuun vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 40–50 minuuttia tai kunnes hammastikku tulee puhtaana ulos kakun keskeltä.
  • Anna jäähtyä täysin ennen kuorrutteen lisäämistä.

Valmista kuorrutus:

  • Vatkaa tuorejuusto ja voi tasaiseksi massaksi.
  • Lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja ripaus sitruunamehua.
  • Vatkaa, kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa.

Kuorruta ja tarjoile:

  • Levitä kuorrutus jäähtyneen kakun päälle tasaisesti. Halutessasi koristele kakku esimerkiksi pähkinärouheella, kookoshiutaleilla tai syötävillä kukilla.
Avainsanat helppo, helppo jälkiruoka, mehukas kakku, porkkanakakku, porkkanaleivonnainen
QR Code linking back to recipe