Go Back Email Link

Perinteiset korvapuustit

Perinteinen ja herkullinen korvapuustiresepti, joka sopii täydellisesti kahvihetkeen.
Valmistelu 1 hour 30 minutes
Kypsennys 12 minutes
Kokonaisaika 1 hour 42 minutes
Ruokalaji Jälkiruoat
Keittiö Suomalainen
Annokset 20 korvapuustia
Kalorit 270 kcal

Ainesosat
  

Taikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g hiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g pehmeää voita

Täyte

  • 75 g pehmeää voita
  • ½ dl sokeria
  • 2 rkl kanelia

Voiteluun

  • 1 kpl kananmuna

Päälle

  • Raesokeria

Ohjeet
 

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se osaan vehnäjauhoista ennen maidon lisäämistä.
  • Lisää suola, sokeri ja kardemumma maidon joukkoon.
  • Sekoita joukkoon vehnäjauhot vähitellen, ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisaa.
  • Lisää pehmeä voi taikinaan ja vaivaa, kunnes voi on täysin sekoittunut.
  • Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
  • Kauli kohonnut taikina levyksi ja levitä sen päälle pehmeä voi, sokeri ja kaneli.
  • Kääri taikina rullalle ja leikkaa noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi.
  • Aseta palat leivinpaperin päälle pellille, peukalolla paina keskelle.
  • Kohota pullia liinan alla noin 20 minuuttia.
  • Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria.
  • Paista 225 °C:ssa noin 10-12 minuuttia, kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
Avainsanat korvapuustit, leivonta, pullat, resepti
QR Code linking back to recipe