Perinteinen lohikeitto
Klassinen ja kermainen lohikeitto, joka on täynnä makua perunoista, porkkanoista ja sipulista. Helppo valmistaa ja täydellinen lämmittävä ateria.
Valmistelu 15 minutes mins
Kypsennys 20 minutes mins
Kokonaisaika 35 minutes mins
Ruokalaji Keitto
Keittiö Suomalainen
Annokset 4 annosta
Kalorit 350 kcal
- 400 g lohifileetä
- 4 kpl perunaa
- 1 kpl iso sipuli
- 2 kpl porkkanaa
- 1 l vettä
- 2 dl ruokakermaa kasvipohjaisella kermalla saat siitä vegaanisen
- 1 kpl kalaliemikuutio tai fondia
- Suolaa ja pippuria maun mukaan
- Tuoretta tilliä koristeluun
Kuori ja kuutioi perunat ja porkkanat. Silppua sipuli hienoksi, jotta se sulaa osaksi keiton makumaailmaa.
Kuumenna vesi kattilassa ja lisää kalaliemikuutio tai fondi. Tämä tuo syvyyttä keiton makuun.
Lisää kattilaan perunat, porkkanat ja sipuli. Keitä noin 10 minuuttia keskilämmöllä, kunnes kasvikset ovat pehmeitä mutta eivät liian kypsiä.
Leikkaa lohifilee kuutioiksi ja lisää keittoon. Keitä noin 5 minuuttia, kunnes lohi on kypsä mutta mehukas.
Kaada joukkoon ruokakerma ja sekoita. Mausta keitto suolalla ja pippurilla.
Anna keiton hautua pari minuuttia. Koristele annokset runsaalla tuoreella tillillä ja tarjoile.
Avainsanat helppo resepti, kermainen keitto, kotiruoka, lohikeitto, suomalainen ruoka