Passionhedelmä-juustokakku ilman uunia
Passionhedelmä-juustokakku ilman uunia on raikas ja trooppinen herkku, jossa rapea keksipohja yhdistyy kermaisen tuorejuustotäytteen ja hedelmäisen passionhedelmäkiilteen kanssa. Täydellinen jälkiruoka juhliin tai hemmotteluhetkiin!
Valmistelu 25 minutes mins
Hyytyminen täytteelle ja kiilteelle 4 hours hrs
Kokonaisaika 4 hours hrs 25 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 270 kcal
Pohja:
- 200 g digestive-keksejä
- 100 g voita sulatettuna
Täyte:
- 400 g tuorejuustoa esim. Philadelphia
- 2,5 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 6 kpl passionhedelmää mehu ja siemenet
- 4 kpl liivatelehteä
- 2 rkl vettä liivatteen sulattamiseen
Kiille:
- 4 kpl passionhedelmää mehu ja siemenet
- 1 dl appelsiinimehua
- 2 kpl liivatelehteä
Pohja:
Murskaa keksit hienoksi muruksi.
Sekoita sulatettu voi joukkoon tasaiseksi massaksi.
Painele keksiseos irtopohjavuoan (n. 20–24 cm halkaisija) pohjalle tiiviisti.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
Täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja passionhedelmien mehu sekä siemenet kulhossa.
Kuumenna 2 rkl vettä ja sulata siihen puristetut liivatelehdet.
Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen samalla sekoittaen.
Nostele kermavaahto varovasti täytteen joukkoon.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3–4 tunniksi.
Kiille:
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kaavi passionhedelmistä mehu ja siemenet. Sekoita ne appelsiinimehun kanssa.
Kuumenna pieni määrä mehua ja sulata siihen liivatelehdet.
Sekoita liivateseos lopun mehun joukkoon ja kaada varovasti hyytyneen täytteen päälle.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään vielä 1–2 tunniksi.
Avainsanat hedelmäinen, ilman uunia, jälkiruoka, kakku, passionhedelmä, sitruunajuustokakku, juustokakku, sitruuna, jälkiruoka, marjat, herkullinen, juhla, resepti, suomalainen ruoka