Go Back Email Link

Nutella-korvapuustit

Nutella-korvapuustit yhdistävät perinteiset pullan maut ja suklaaherkullisen Nutellan täytteen. Täydellinen herkku iltapäiväkahvin kanssa.
Valmistelu 45 minutes
Kypsennys 12 minutes
Kokonaisaika 57 minutes
Ruokalaji Leivonnaiset
Keittiö Suomalainen
Annokset 12 –16 pullaa
Kalorit 250 kcal

Ainesosat
  

Taikina

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa tai 1 pussi kuivahiivaa
  • 1 kpl muna
  • 1 dl sokeria
  • 0,5 tl suolaa
  • 7-8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita

Täyte

  • Nutellaa täytteeksi

Ohjeet
 

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murra hiiva maidon joukkoon ja sekoita, kunnes se on täysin liuennut. Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se ensin pieneen määrään vehnäjauhoja ja lisää sitten maitoon. Lisää joukkoon muna, sokeri ja suola.
  • Sekoita vehnäjauhoja vähitellen taikinaan. Aluksi voit käyttää vatkainta tai puuhaarukkaa, mutta siirry sitten käsin vaivaamiseen. Lisää pehmennyt voi ja vaivaa taikinaa, kunnes siitä tulee kimmoisaa ja se irtoaa kulhon reunoista.
  • Peitä taikinakulho puhtaalla liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa noin 30–45 minuuttia, tai kunnes se on kooltaan kaksinkertaistunut.
  • Kaulitse kohonnut taikina jauhotetulla alustalla suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä runsas kerros Nutellaa tasaisesti taikinan pinnalle. Varo, ettet käytä liikaa, sillä se voi vaikeuttaa rullaamista.
  • Rullaa taikina tiukasti pitkittäin.
  • Leikkaa rullasta noin 2-3 cm paksuisia paloja ja aseta ne leivinpaperilla päällystetylle uunipellille kierrepuoli ylöspäin.
  • Anna pullien kohota vielä noin 15 minuuttia liinan alla.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista pullia 10–12 minuuttia, tai kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita.
  • Anna pullien jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Nutella-sisus on parhaimmillaan, kun se on hieman jäähtynyt, mutta edelleen pehmeä ja täyteläinen.
Avainsanat korvapuustit, nutella
QR Code linking back to recipe