Mokkapalat
Mokkapalat ovat suomalainen klassikkoleivonnainen, joka koostuu mehevästä suklaapohjasta, kahvisesta kaakaokuorrutuksesta ja koristeena käytettävistä kookoshiutaleista tai nonparelleista. Mokkapalat yhdistävät pehmeän suklaan ja aromikkaan kahvin makuja, tehden niistä vastustamattoman herkun.
Valmistelu 25 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kokonaisaika 40 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 20 annosta
Kalorit 250 kcal
Pohja
- 150 g voita
- 3 dl sokeria
- 3 kpl munaa
- 1 dl maitoa
- 4,5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 rkl kaakaojauhetta
Kuorrute
- 75 g voita
- 0,75 dl vahvaa kahvia
- 1 rkl kaakaojauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 300 g tomusokeria
Koristeluun
- Kookoshiutaleita tai nonparelleja (oman maun mukaan)
Pohja:
Sulata voi ja anna jäähtyä hieman.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään (vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe).
Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuiva-aineseos, maito ja sulatettu voi. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin.
Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuorrute:
Valmista kuorrute sulattamalla voi.
Sekoita joukkoon kahvi, kaakaojauhe ja vaniljasokeri.
Vatkaa tomusokeri mukaan.
Levitä kuorrute jäähtyneelle pohjalle ja ripottele kookoshiutaleita tai nonparelleja päälle.
Avainsanat jälkiruoka, kahvi, mokkapalat, suklaa