Mansikkakäärretorttu
Mansikkakäärretorttu on klassinen ja herkullinen leivonnainen, joka yhdistää pehmeän kääretorttupohjan, kermavaahdon ja tuoreet mansikat. Helppo valmistaa ja sopii täydellisesti kesän juhliin tai kahvihetkiin. Tämä torttu on kevyt, makea ja kauniin värikäs herkku, joka ilahduttaa niin perheenjäseniä kuin vieraitakin.
Valmistelu 10 minutes mins
Kypsennys 8 minutes mins
Kokoaminen 10 minutes mins
Kokonaisaika 28 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 10 hengelle
Kalorit 250 kcal
- 4 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 2 dl kuohukermaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa
- 200 g tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita, jos tuoreita ei ole saatavilla
- 1 tl vaniljasokeria
- Tomusokeria koristeluun
Kuumenna uuni 225 asteeseen.
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää ne vähitellen muna-sokeriseokseen. Sekoita varovasti.
Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.
Paista uunissa noin 6–8 minuuttia, kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.
Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti. Anna jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
Viipaloi mansikat.
Levitä kermavaahto jäähtyneen torttupohjan päälle ja ripottele päälle mansikkaviipaleet.
Kääri torttu varovasti rullalle leivinpaperin avulla.
Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Avainsanat helppo jälkiruoka, käärretorttu, käärretorttupohja, kermavaahto, mansikka