Laskiaispullat
Laskiaispullat ovat perinteinen suomalainen leivonnainen, joka nautitaan usein laskiaisena. Pehmeät pullat täytetään joko mantelimassalla tai vadelmahillolla ja kermavaahdolla, luoden herkullisen ja täyteläisen makukokonaisuuden.
Valmistelu 30 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kokonaisaika 1 hour hr 15 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka, Leivonnaiset
Keittiö Suomalainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 250 kcal
- 2,5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl kardemummaa
- 1 kpl muna
- 7–8 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
Täyte:
- Mantelimassaa, vadelmahilloa tai mansikkahilloa oman maun mukaan
- Kermavaahtoa
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
Lisää vehnäjauhot vähitellen vaivaten ja lopuksi pehmeä rasva.
Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta pullia ja anna kohota uudelleen pellillä noin 20 minuuttia.
Voitele pullat munalla ja paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen pullat puoliksi. Täytä mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.
Avainsanat laskiainen, laskiaispulla, leivonta, pullat