Go Back Email Link

Laskiaispullat

​Laskiaispullat ovat perinteinen suomalainen leivonnainen, joka nautitaan usein laskiaisena. Pehmeät pullat täytetään joko mantelimassalla tai vadelmahillolla ja kermavaahdolla, luoden herkullisen ja täyteläisen makukokonaisuuden.
Valmistelu 30 minutes
Kypsennys 15 minutes
Kokonaisaika 1 hour 15 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka, Leivonnaiset
Keittiö Suomalainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 250 kcal

Ainesosat
  

  • 2,5 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 kpl muna
  • 7–8 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

Täyte:

  • Mantelimassaa, vadelmahilloa tai mansikkahilloa oman maun mukaan
  • Kermavaahtoa

Ohjeet
 

  • Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva.
  • Sekoita joukkoon sokeri, suola, kardemumma ja muna.
  • Lisää vehnäjauhot vähitellen vaivaten ja lopuksi pehmeä rasva.
  • Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Leivo taikinasta pullia ja anna kohota uudelleen pellillä noin 20 minuuttia.
  • Voitele pullat munalla ja paista 200 asteessa noin 10–15 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin ruskeita.
  • Anna jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen pullat puoliksi. Täytä mantelimassalla tai hillolla ja kermavaahdolla.
Avainsanat laskiainen, laskiaispulla, leivonta, pullat
QR Code linking back to recipe