Frittata
Frittata on italialainen munakas, joka valmistetaan kananmunista ja täytetään vihanneksilla, juustolla ja halutessa lihalla. Se paistetaan pannulla ja viimeistellään uunissa, luoden herkullisen kuohkean pinnan. Täydellinen aamiaiselle, lounaalle tai iltapalaksi.
Valmistelu 5 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kokonaisaika 20 minutes mins
Ruokalaji Aamiaisruoka
Keittiö Italialainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 150 kcal
- 6 kpl kananmunaa
- 100 ml maitoa tai kermaa
- 1 kpl sipuli
- 1 kpl paprika
- 100 g juustoa esim. feta, mozzarella tai cheddar
- Suolaa ja mustapippuria maun mukaan
- 2 rkl oliiviöljyä
- Halutessasi voit lisätä esimerkiksi yrttejä kuten basilikaa tai persiljaa
Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Pilko sipuli ja paprika pieniksi kuutioiksi.
Kuumenna oliiviöljy uuninkestävällä paistinpannulla ja kuullota sipulia ja paprikaa keskilämmöllä, kunnes ne ovat pehmeitä.
Sekoita kananmunat ja maito kulhossa. Lisää suola, mustapippuri ja halutessasi yrtit.
Kaada munaseos pannulle vihannesten päälle ja sekoita kevyesti.
Murusta tai raasta juusto ja ripottele se tasaisesti munaseoksen päälle.
Anna frittatan kypsyä liedellä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia, kunnes reunat alkavat kiinteytyä.
Siirrä pannu uuniin ja paista frittataa noin 10–15 minuuttia, kunnes se on täysin kypsä ja pinta on kauniin kullanruskea.
Ota frittata pois uunista, anna jäähtyä hetki, leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Avainsanat aamupala, Frittata, helppo resepti, Kananmuna, lämmin ruoka, Munakas, välimerellinen ruoka, Vihannekset