Daim-juustokakku
Daim-juustokakku on herkullinen ja täyteläinen jälkiruoka, joka yhdistää kermaisan juustokakun ja rapean Daim-suklaan. Reseptissä Digestive-kekseistä ja voista valmistetaan maukas pohja, joka toimii täydellisenä kontrastina pehmeälle ja makealle juustotäytteelle. Juustotäyte on rikastettu vaniljalla ja paloitellulla Daim-suklaalla, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa ja makeutta. Kakku hyytyy jääkaapissa, jolloin se saa ihanan kiinteän ja samettisen koostumuksen.
Valmistelu 30 minutes mins
Hyytyminen 4 hours hrs
Kokonaisaika 4 hours hrs 30 minutes mins
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 350 kcal
- 200 g Digestive-keksejä
- 100 g voita
- 200 g Daim-suklaata
- 400 g maustamatonta tuorejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 kpl liivatelehteä
- 0,5 dl vettä
Pohja:
Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi.
Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa.
Painele keksiseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
Nosta vuoka jääkaappiin.
Täyte:
Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
Pilko Daim-suklaat pieniksi paloiksi.
Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana.
Lisää joukkoon pilkotut Daim-suklaat.
Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
Avainsanat daim, herkullinen, jälkiruoka, juustokakku