Go Back Email Link

Daim-juustokakku

​Daim-juustokakku on herkullinen ja täyteläinen jälkiruoka, joka yhdistää kermaisan juustokakun ja rapean Daim-suklaan. Reseptissä Digestive-kekseistä ja voista valmistetaan maukas pohja, joka toimii täydellisenä kontrastina pehmeälle ja makealle juustotäytteelle. Juustotäyte on rikastettu vaniljalla ja paloitellulla Daim-suklaalla, jotka tuovat mukavaa suutuntumaa ja makeutta. Kakku hyytyy jääkaapissa, jolloin se saa ihanan kiinteän ja samettisen koostumuksen.
Valmistelu 30 minutes
Hyytyminen 4 hours
Kokonaisaika 4 hours 30 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 350 kcal

Ainesosat
  

  • 200 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • 200 g Daim-suklaata
  • 400 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 kpl liivatelehteä
  • 0,5 dl vettä

Ohjeet
 

Pohja:

  • Murskaa Digestive-keksit hienoksi muruksi.
  • Sulata voi ja sekoita keksimurujen kanssa.
  • Painele keksiseos irtopohjavuoan (n. 24 cm) pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla.
  • Nosta vuoka jääkaappiin.

Täyte:

  • Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään.
  • Pilko Daim-suklaat pieniksi paloiksi.
  • Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
  • Sekoita liivateseos tuorejuustoseokseen ohuena nauhana.
  • Lisää joukkoon pilkotut Daim-suklaat.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta.
  • Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristelu:

  • Koristele kakku ennen tarjoilua halutessasi paloitellulla Daim-suklaalla tai suklaarouheella.
Avainsanat daim, herkullinen, jälkiruoka, juustokakku
QR Code linking back to recipe