Go Back Email Link

Butter chicken – Intialainen voikana

Tämä täyteläinen ja mausteinen intialainen voikana (butter chicken) yhdistää herkulliset mausteet, kermaisen tomaattikastikkeen ja murean kanan täydelliseksi kokonaisuudeksi. Resepti on helppo valmistaa ja tuo autenttisen intialaisen makuelämyksen suoraan kotikeittiöösi. Tarjoile basmatiriisin tai naan-leivän kera, ja nauti makumatkasta Intiaan!
Valmistelu 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Kokonaisaika 45 minutes
Ruokalaji Pääruoka
Keittiö Intialainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 86 kcal

Ainesosat
  

Marinadi

  • 500 g kanan rintafileitä kuutioituna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • Tuoretta korianteria koristeluun

Ohjeet
 

  • Marinoi kana: Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää kanapalat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mieluiten yön yli.
  • Paista kana: Kuumenna pannulla hieman voita ja paista marinoidut kanapalat puolikypsiksi. Siirrä sivuun.
  • Valmista kastike: Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Lisää mausteet ja sekoita hetki, kunnes ne tuoksuvat.
  • Yhdistä: Kaada pannulle tomaattimurska ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kerma, sokeri ja suola, ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Lisää kana: Laita kanapalat takaisin pannulle ja anna hautua kastikkeessa noin 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja maut ovat imeytyneet.
  • Koristele ja tarjoile: Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile höyrytetyn basmatiriisin tai lämpimän naan-leivän kanssa.
Avainsanat butter chiken, curry, intialainen ruoka, Kananmuna, voikana
QR Code linking back to recipe