Amerikkalaiset pannukakut
Amerikkalaiset pannukakut ovat ihanan pulleita ja pehmeitä, täydellisiä aamiaiseksi tai brunssille. Ne ovat helppoja ja nopeita valmistaa, ja niiden makeus tulee vaahterasiirapista, joka täydentää pannukakkujen miedon maun. Nämä pannukakut tarjoillaan perinteisesti voinokareen ja siirapin kanssa, mutta voit lisätä myös marjoja tai hedelmiä halutessasi. Täydellinen valinta rentoon viikonloppuaamuun!
Valmistelu 10 minutes mins
Kypsennys 15 minutes mins
Kokonaisaika 25 minutes mins
Ruokalaji Aamiaisruoka
Keittiö Amerikkalainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 250 kcal
- 2,5 dl vehnäjauhoja
- 2 rkl sokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
- 2,5 dl maitoa
- 1 kpl kananmuna
- 2 rkl sulatettua voita + paistamiseen
- Vaahterasiirappia tarjoiluun
Sekoita kuivat ainesosat: Yhdistä keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe ja suola isossa kulhossa.
Valmista taikina: Vatkaa toisessa kulhossa maito, kananmuna ja sulatettu voi. Kaada tämä sekoitus kuivien aineiden joukkoon ja sekoita varovasti, kunnes taikina on tasaista - älä kuitenkaan ylisekoita.
Paista pannukakut: Kuumenna paistinpannu keskilämmölle ja lisää hieman voita. Kaada pieni määrä taikinaa pannulle ja paista, kunnes pinta alkaa kuplia ja pannukakun reunat näyttävät kypsiltä. Käännä pannukakku ja paista toinen puoli kullanruskeaksi.
Tarjoile lämpimänä: Pinoa pannukakut lautaselle ja tarjoile voinokareen sekä runsaasti vaahterasiirappia kanssa.
Avainsanat amerikkalainen, amerikkalaiset pannukakut, helppo jälkiruoka, pannukakut