Omenapiirakka pöydällä

Omenapiirakka

Kun haluat valmistaa jotain herkullista ja perinteistä suomalaisesta keittiöstä, ei ole parempaa vaihtoehtoa kuin tämä ihastuttava omenapiirakka. Se on täydellinen valinta kahvipöytään tai jälkiruoaksi.

Omenapiirakka

Perinteinen suomalainen omenapiirakka, jossa pehmeä taikina yhdistyy mehukkaisiin omenaviipaleisiin. Piirakan pinnalle ripoteltu sokeri ja kaneli tuovat makeutta ja lämpöä, ja se on täydellinen herkku iltapäivän kahvihetkeen tai jälkiruoaksi.
Arvostele resepti
Valmistelu 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Kokonaisaika 45 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 250 kcal

Ainesosat
  

  • 150 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 4-5 kpl omenaa
  • 2 rkl sokeria pinnalle
  • 1 tl kanelia pinnalle

Ohjeet
 

Valmista taikina:

  • Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi.
  • Lisää muna ja sekoita hyvin.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
  • Sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Levitä taikina vuokaan:

  • Painele taikina voideltuun piirakkavuokaan tasaisesti pohjalle ja reunoille.

Valmistele omenat:

  • Kuori omenat, poista siemenkodat ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Asettele viipaleet kauniisti taikinan päälle.

Viimeistele piirakka:

  • Ripottele omenaviipaleiden päälle sokeria ja kanelia.

Paista:

  • Paista 200 °C:ssa noin 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea.

Tarjoile:

  • Anna jäähtyä hieman ja tarjoile sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
Avainsanat jälkiruoka, omenaherkku, omenapiirakka

Säilytys

Tämä herkullinen suomalainen omenapiirakka säilyy hyvin jääkaapissa 2-3 päivää. Säilytä piirakka peitettynä, jotta se säilyttää mehukkuutensa ja makunsa.

Tarjoiluehdotukset

Omenapiirakka maistuu erityisen hyvältä lämpimänä vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kera. Voit myös lisätä piirakan päälle pähkinöitä tai mantelilastuja lisämakua ja -rakennetta varten.

Variaatiot

Voit tehdä tästä piirakasta omanlaisesi lisäämällä joukkoon esimerkiksi rusinoita tai vaihtamalla osan omenoista päärynään. Myös ripaus kardemummaa taikinassa tuo ihanaa mausteista vivahdetta.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana