Mansikkakäärretorttu


Kesä ja mansikkakausi ovat täydellinen aika nauttia raikkaista ja makeista leivonnaisista. Mikä olisikaan parempi tapa hyödyntää tuoreita mansikoita kuin valmistaa herkullinen mansikkakäärretorttu? Tämä klassinen leivonnainen hurmaa niin perheen kuin ystävätkin, ja sen valmistus on yllättävän helppoa.

Mansikkakäärretorttu

​Mansikkakäärretorttu on klassinen ja herkullinen leivonnainen, joka yhdistää pehmeän kääretorttupohjan, kermavaahdon ja tuoreet mansikat. Helppo valmistaa ja sopii täydellisesti kesän juhliin tai kahvihetkiin. Tämä torttu on kevyt, makea ja kauniin värikäs herkku, joka ilahduttaa niin perheenjäseniä kuin vieraitakin.
Arvostele resepti
Valmistelu 10 minutes
Kypsennys 8 minutes
Kokoaminen 10 minutes
Kokonaisaika 28 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Suomalainen
Annokset 10 hengelle
Kalorit 250 kcal

Ainesosat
  

  • 4 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl kuohukermaa tai kasvipohjaista vaihtoehtoa
  • 200 g tuoreita mansikoita tai pakastemansikoita, jos tuoreita ei ole saatavilla
  • 1 tl vaniljasokeria
  • Tomusokeria koristeluun

Ohjeet
 

  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään, ja lisää ne vähitellen muna-sokeriseokseen. Sekoita varovasti.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tasaisesti.
  • Paista uunissa noin 6–8 minuuttia, kunnes pinta on saanut kevyesti väriä.
  • Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja irrota paistopaperi varovasti. Anna jäähtyä.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaniljasokeri.
  • Viipaloi mansikat.
  • Levitä kermavaahto jäähtyneen torttupohjan päälle ja ripottele päälle mansikkaviipaleet.
  • Kääri torttu varovasti rullalle leivinpaperin avulla.
  • Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Avainsanat helppo jälkiruoka, käärretorttu, käärretorttupohja, kermavaahto, mansikka

Vinkkejä ja variaatioita

Mansikkakäärretorttu on todella monipuolinen leivonnainen, jota voi helposti muokata makunsa mukaan. Jos haluat lisätä täytteeseen hieman raikkautta, kokeile sekoittaa kermaan tuorejuustoa tai maustettua jogurttia. Voit myös lisätä täytteeseen erilaisia marjoja, kuten mustikoita tai vadelmia, tuomaan väriä ja makua.

Säilytys ja tarjoilu

Torttu kannattaa säilyttää jääkaapissa ennen tarjoilua, jotta se pysyy raikkaana ja maut tasoittuvat. Kun tarjoilet tortun, leikkaa se kauniiksi viipaleiksi ja tarjoile esimerkiksi kahvin tai teen kera. Halutessasi voit koristella annokset vielä tuoreilla mansikoilla tai mintunlehdillä.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana