Jos etsit herkullista ja näyttävää tarjottavaa juhliin tai viikonlopun herkutteluhetkiin, tämä camembert-pestotorttu on täydellinen valinta! Rapea lehtitaikina, täyteläinen Camembert-juusto ja aromikas pesto yhdistyvät upeaksi kokonaisuudeksi, joka hurmaa niin maullaan kuin ulkonäöllään. Tämä suolainen leivonnainen valmistuu helposti muutamasta raaka-aineesta ja on loistava jaettava naposteltava ystävien tai perheen kesken.
Valmistus on yksinkertaista: taikinalevyt täytetään pestolla ja juustolla, leikataan kauniiksi aurinkokuvioiksi ja paistetaan kullanruskeiksi. Kun torttu tulee uunista, Camembert sulaa täydelliseksi dippijuustoksi, johon voi upottaa rapeita taikinapaloja.
Tämä resepti sopii niin arkeen kuin juhlaan – kokeile ja ihastu!
Dipattava Camembert-pestotorttu
Ainesosat
- 2 arkkia pyöreää lehtitaikinaa
- 2 rkl punaista pestoa
- 2 rkl vihreää pestoa
- 1 kpl Camembert-juusto
- 1 kpl kananmuna voiteluun
- Oreganoa pinnalle
Ohjeet
- Esilämmitä uuni 200 °C:seen.
- Aseta ensimmäinen lehtitaikina leivinpaperille uunipellille.
- Levitä punainen ja vihreä pesto taikinan päälle niin, että värit sekoittuvat kauniisti.
- Aseta Camembert-juusto keskelle taikinaa.
- Peitä toisella lehtitaikinalla ja painele reunat tiiviisti kiinni.
- Leikkaa taikinaan viiltoja reunoilta keskustaa kohti, mutta jätä juusto koskemattomaksi.
- Kierrä viipaleet spiraaleiksi luoden ”aurinkomainen” muoto.
- Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle oreganoa.
- Paista uunissa noin 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on kullanruskea.
- Tarjoile lämpimänä ja nauti!
Vinkkejä ja muunnelmia
🌿 Kokeile eri täytteitä! Jos et pidä pestosta, voit käyttää täytteenä esimerkiksi valkosipuliöljyä, yrttivoita tai aurinkokuivattutomaattitahnaa.
🧀 Vaihda juustoa! Camembertin tilalla voit käyttää Brie-juustoa tai vaikka vuohenjuustoa, jos haluat voimakkaamman maun.
🍯 Tarjoile hunajan kanssa! Hunaja tuo herkullisen makean kontrastin juuston ja peston suolaisuudelle.
🔥 Lisää potkua! Ripottele pinnalle chilihiutaleita tai lisää täytteeseen hieman murskattua valkosipulia.
Vastaa