Butter chicken – Intialainen voikana

Intialainen voikana eli butter chicken on yksi tunnetuimmista ja rakastetuimmista intialaisista ruoista. Tämä kermaisen mausteinen curry vie makumatkalle suoraan Delhin ravintoloihin, ja se sopii täydellisesti niin juhla-aterioille kuin arjen herkutteluhetkiin. Tässä reseptissä yhdistyvät pehmeäksi kypsytetty kana, täyteläinen tomaatti-kerma-kastike ja huumaavat mausteet.

Tämä resepti on suunniteltu helpottamaan kotikokin työtä ja tarjoamaan aidon intialaisen kokemuksen ilman monimutkaisuutta. Olitpa kokenut ruoanlaittaja tai vasta-alkaja, tämä ohje on juuri sinulle!

Butter chicken – Intialainen voikana

Tämä täyteläinen ja mausteinen intialainen voikana (butter chicken) yhdistää herkulliset mausteet, kermaisen tomaattikastikkeen ja murean kanan täydelliseksi kokonaisuudeksi. Resepti on helppo valmistaa ja tuo autenttisen intialaisen makuelämyksen suoraan kotikeittiöösi. Tarjoile basmatiriisin tai naan-leivän kera, ja nauti makumatkasta Intiaan!
Arvostele resepti
Valmistelu 15 minutes
Kypsennys 30 minutes
Kokonaisaika 45 minutes
Ruokalaji Pääruoka
Keittiö Intialainen
Annokset 4 hengelle
Kalorit 86 kcal

Ainesosat
  

Marinadi

  • 500 g kanan rintafileitä kuutioituna
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl paprikajauhetta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 2 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 1 tl jauhettua juustokuminaa
  • 1 tl garam masala -mausteseosta
  • ½ tl chilijauhetta
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl suolaa tai maun mukaan
  • Tuoretta korianteria koristeluun

Ohjeet
 

  • Marinoi kana: Sekoita marinadin ainekset kulhossa ja lisää kanapalat. Anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia, mieluiten yön yli.
  • Paista kana: Kuumenna pannulla hieman voita ja paista marinoidut kanapalat puolikypsiksi. Siirrä sivuun.
  • Valmista kastike: Kuumenna voi pannulla ja kuullota sipulia, valkosipulia ja inkivääriä. Lisää mausteet ja sekoita hetki, kunnes ne tuoksuvat.
  • Yhdistä: Kaada pannulle tomaattimurska ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kerma, sokeri ja suola, ja sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  • Lisää kana: Laita kanapalat takaisin pannulle ja anna hautua kastikkeessa noin 10–15 minuuttia, kunnes kana on kypsää ja maut ovat imeytyneet.
  • Koristele ja tarjoile: Koristele tuoreella korianterilla ja tarjoile höyrytetyn basmatiriisin tai lämpimän naan-leivän kanssa.
Avainsanat butter chiken, curry, intialainen ruoka, Kananmuna, voikana

Miksi tämä resepti toimii

  • Täydellinen tasapaino: Mausteiden, kerman ja tomaattien yhdistelmä tekee kastikkeesta täyteläisen mutta samalla mausteisen.
  • Helppo valmistaa: Tämä resepti on suunniteltu sopimaan kotikokin aikatauluun. Voit valmistaa osan aineksista etukäteen, kuten marinoida kanan ja pilkkoa kasvikset.
  • Monipuolinen: Voikana sopii niin illalliselle ystävien kanssa kuin viikonlopun perheaterialle.

Tarjoilu- ja säilytysvinkit

Tarjoile voikana keitetyn basmatiriisin tai kotitekoisen naan-leivän kera. Voit myös kokeilla rapeita papadumeja tai raikasta raitakastiketta lisukkeeksi.

Säilytä voikanaa jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa 2–3 päivää. Voit myös pakastaa sen myöhempää käyttöä varten.

Lopuksi

Intialainen voikana on täydellinen valinta, kun haluat tuoda ripauksen eksotiikkaa ja lämpöä ruokapöytääsi. Tämä resepti tarjoaa sinulle täyteläisiä makuja, jotka sopivat niin arjen hemmotteluhetkiin kuin juhlavampiin illallisiin. Voit helposti muokata ruoan tulisuutta lisäämällä tai vähentämällä chilin määrää – näin saat juuri omaan makuusi sopivan version.

Muista, että ruoka maistuu usein vielä paremmalta seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet tekeytyä. Kokeile rohkeasti lisukkeita, kuten raitaa, naan-leipää tai paistettuja vihanneksia, ja rakenna ateria, josta tulee uusi suosikki niin itsellesi kuin ruokailijoillekin!


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana