Piparkakut

Joulu on piparkakkujen aikaa! Kun talven kylmässä ilmassa leijailee mausteisten piparkakkujen tuoksu, tiedämme joulun olevan lähellä. Piparkakut ovat paitsi herkullisia, myös hauskoja valmistaa koko perheen voimin. Tässä klassinen ja helppo piparkakkuohje, jolla saat keittiöön joulun taikaa.

Piparkakut

Perinteinen piparkakkuresepti, joka tuo joulun tuoksun kotiisi. Täydellinen herkku juhlahetkiin!
Arvostele resepti
Valmistelu 15 minutes
Kypsennys 8 minutes
Kokonaisaika 23 minutes
Ruokalaji Jälkiruoka
Keittiö Kansainvälinen
Annokset 50 piparkakkua (muottien koosta riippuen)
Kalorit 90 kcal

Ainesosat
  

  • 1 dl siirappia
  • 2 dl sokeria
  • 200 g voita tai margariinia
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 1 tl neilikkaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl ruokasoodaa
  • 9 dl vehnäjauhoja

Ohjeet
 

  • Yhdistä siirappi, sokeri ja rasva kattilassa. Kuumenna sekoitellen, kunnes rasva sulaa.
  • Lisää joukkoon kaneli, inkivääri, neilikka ja kardemumma. Anna seoksen jäähtyä.
  • Lisää jäähtyneeseen siirappiseokseen kerma ja sekoita hyvin.
  • Yhdistä ruokasooda vehnäjauhoihin ja lisää jauhot taikinaan vähitellen.
  • Muotoile tasainen taikinapallo ja anna sen levätä jääkaapissa yön yli.
  • Kauli taikina ohueksi levyksi ja käytä muotteja muodostaaksesi piparkakkuja. Leivo sydämiä, tähtiä tai muita jouluisia muotoja.
  • Paista pipareita 200 °C:ssa noin 5–8 minuuttia, kunnes ne saavat kauniin kullanruskean värin.
  • Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Avainsanat piparkakut, joulu, perinneleivonta, joululeivonnaiset

Miksi piparkakut ovat joulun ykkösherkku?

Piparkakkujen mausteiset aromit ja kauniit muodot luovat kodikkaan ja juhlavan ilmapiirin. Ne ovat täydellisiä tarjoiltavia niin itselle kuin vieraille, ja niiden leipominen on loistava tapa viettää aikaa perheen ja ystävien kanssa. Jokainen pipari kertoo omaa tarinaansa – ehkä perinteestä, ehkä uudesta kokeilusta.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana