Bic Mac -pastavuoka

Kuka ei rakastaisi tuttua ja herkullista Big Mac -hampurilaista? Sen ikoniset maut – mehukas jauheliha, suolakurkku, juusto ja erityinen kastike – ovat valloittaneet sydämiä ympäri maailman. Nyt voit tuoda nämä maut uudella ja kätevällä tavalla ruokapöytääsi, nimittäin pastavuokana!

Big Mac -pastavuoka yhdistää hampurilaisen täyteläiset maut ja pastan lohduttavan rakenteen yhteen helposti valmistettavaan uuniruokaan. Tämä resepti on täydellinen kiireisiin arki-iltoihin tai kun haluat hemmotella perhettäsi ja ystäviäsi maukkaalla ruokaelämyksellä. Vuoka on helppo koota etukäteen ja laittaa uuniin juuri ennen tarjoilua, mikä tekee siitä myös oivan valinnan rentoihin illanistujaisiin.

Reseptiä voi helposti muokata oman maun mukaan – lisää vaikkapa jalapeñoja, pekonia tai kasviksia, jos haluat hieman vaihtelua. Lopputuloksena saat juustoisen, täyteläisen ja vastustamattoman uuniruoan, joka varmasti häviää hetkessä lautasilta.

Ota tästä resepti talteen ja valmista seuraavasta arkiruoastasi uusi suosikki!

Bic Mac -pastavuoka

Big Mac -pastavuoka on herkullinen ja runsas uuniruoka, joka tuo suositun hampurilaisen maut pastan muodossa. Sen keskeiset ainekset jäljittelevät Big Macin tunnusomaisia makuja, kuten juustoa, naudanlihaa, suolakurkkua ja erityistä kastiketta. Vuoka on helppo valmistaa ja sopii hyvin arkiruoaksi tai rennompiin illanviettoihin.
Arvostele resepti
Valmistelu 15 minutes
Kypsennys 25 minutes
Kokonaisaika 40 minutes
Ruokalaji Pääruoka
Keittiö Suomalais-amerikkalainen fuusio
Annokset 4 hengelle
Kalorit 250 kcal

Ainesosat
  

  • 400 g jauhelihaa esimerkiksi naudan tai sekoitus naudan ja porsaan lihaa
  • 300–400 g pastaa esimerkiksi penneä, fusillia tai makaroneja
  • 1 kpl sipuli hienonnettuna
  • 2–3 kpl valkosipulinkynttä hienonnettuna
  • 2 dl kermaa tai ruokakermaa
  • 2 dl juustoraastetta esimerkiksi cheddar tai mozzarella
  • 1 dl suolakurkkuja kuutioituina

Big Mac -kastike tai sen korvike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia, suolakurkkumehua, sinappia ja mausteita sekoitettuna
  • 1 tl sinappia keltainen, mieto sinappi
  • 1 rkl suolakurkkumehua tai etikkakurkkumehua
  • 1 rkl hionennettua suolakurkkua
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ tl sipulijauhetta
  • Ripaus sokeriua jos haluat hieman makeutta

Mausteita:

  • suolaa, pippuria, paprikajauhetta ja savupaprikajauhetta maun mukaan

Pinnalle

  • Seesaminsiemeniä ja tuoretta salaattia esimerkiksi jäävuorisalaattia

Ohjeet
 

  • Valmistele jauhelihaseos: Keitä pasta al dente -kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja jätä odottamaan.
  • Paista jauheliha pannulla ja lisää hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Sekoita joukkoon kerma ja anna hautua hetki.
  • Valmista kastike: Jos käytät valmista Big Mac -kastiketta, säästä aikaa ja käytä sitä. Vaihtoehtoisesti sekoita majoneesia, ketsuppia, suolakurkkumehua ja mausteita, kuten valkosipulijauhetta ja sinappia, oman makusi mukaan.
  • Yhdistä ainekset: Sekoita keitetty pasta, jauhelihaseos, suolakurkut ja osa juustoraasteesta kulhossa. Lisää kastike ja sekoita tasaiseksi.
  • Kokoa vuoka: Voitele uunivuoka ja kaada pastaseos siihen. Ripottele pinnalle loput juustoraasteesta ja halutessasi seesaminsiemeniä.
  • Paista: Kypsennä 200 °C:ssa noin 20–25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea ja juusto sulanut.
  • Koristele ja tarjoile: Lisää päälle tuoretta salaattia ennen tarjoilua ja tarjoile esimerkiksi ranskanperunoiden tai leivän kanssa.
Avainsanat Bic Mac, helppo arkiruoka, jauheliha, lohturuoka, pastavuoka, perheateria, uuniruoka

Tee Big Mac -pastavuoasta oma versionne

Big Mac -pastavuoka tarjoaa täydellisen pohjan luovuudelle keittiössä. Tämän ruoan ehdoton etu on sen monipuolisuus – voit helposti tehdä siitä omanlaisesi lisäämällä mukaan suosikkimakujasi. Kokeile paistaa joukkoon rapeaa pekonia, lisää mausteeksi jalapeñoja tai käytä juustoraasteena vahvaa cheddar-sekoitusta. Lopputuloksena saat juuri sellaisen vuoan, joka sopii sinun ja perheesi makuun täydellisesti.

Jos haluat tehdä ruoasta entistä juhlavampaa, tarjoa vuoan rinnalla tuoretta jäävuorisalaattia, viipaloituja tomaatteja ja suolakurkkusiivuja – näin hampurilaisen maut korostuvat entisestään. Voit myös kokeilla lisätä pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä tai murustaa päälle päivän vanhaa leipää, joka paistuu uunissa ihanan rapeaksi.

Tämä vuoka on myös erinomainen seuraavan päivän lounaaksi. Maut syvenevät yön yli, ja lämmitettynäkin ruoka maistuu edelleen uskomattoman hyvältä. Sujauta vuoka jääkaappiin illan päätteeksi ja nauti siitä seuraavana päivänä kiireisen arjen keskellä.


Kommentit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Reseptin arvosana